Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Παρουσίαση του δημοτικού συνδυασμού «ΣΑΜΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ανατροπής και Δημιουργίας»

Αγωνιστικό παλμό, σύνθεση των αξιόμαχων δυνάμεων του τόπου, όραμα αλλά και πρόθεση ανατροπής της οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης που έχουν επιβάλλει τα μνημόνια και στη Σάμο, είχε η παρουσίαση του Συνδυασμού «ΣΑΜΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ανατροπής και Δημιουργίας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Τάσο Κοζώνη.


Την Κυριακή 4 Μαΐου, ο Περιφερειακός Συνδυασμός «Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή» και ο Δημοτικός Συνδυασμός «Σαμιακή Πολιτεία-Ανατροπής και Δημιουργίας» παρουσίασαν τους υποψηφίους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, σε κοινή εκδήλωση που περιλάμβανε την κεντρική ομιλία της υποψήφιας για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου Αγλαΐας Κυρίτση, την αγωνιστική τοποθέτηση της υποψήφιας για την αντιπεριφέρεια Ευαγγελίας Μαρώλια και το χαιρετισμό της βουλευτού Αγνής Καλογερή. Το λόγο πήραν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εξέφρασαν, καθένας από την πλευρά του, τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφαση ευθύνης έναντι των συμπολιτών τους.



Έναν προς έναν παρουσίασε τους υποψηφίους συμβούλους του ο επικεφαλής της ΣΑΜΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και υποψήφιος δήμαρχος Τάσος Κοζώνης, τονίζοντας πως πρόκειται για έναν συνδυασμό ποιότητας και μαχητικότητας.

Πλαισιώνεται -είπε- από ανθρώπους της καθημερινής πάλης, ιδεολόγους και αγωνιστές, οι οποίοι εκφράζουν μέσω της συμμετοχής τους την πρόθεση για μια πολιτική ανατροπής που είναι αναγκαία ώστε να σταματήσει η καταστροφή και να επιτευχθεί αλλαγή σελίδας για τη Σάμο, με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και ανθρωπιά!


Στην ομιλία του, ο Τάσος Κοζώνης δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Συνδημότισσες και Συνδημότες,
η τιμή και η ευθύνη να ηγηθώ της κίνησης «ΣΑΜΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ανατροπής & Δημιουργίας» και να διεκδικήσω τη ψήφο των πολιτών όλης της Σάμου, μου δόθηκε μέσα από μια πρωτοποριακή και δημοκρατική διαδικασία εκλογής και επιλογής. Όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, προσδοκούμε να διαμορφώσουμε ένα νέο, δημιουργικό, αυτοδιοικητικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό υπόβαθρο για τον τόπο μας.


Νιώθω περήφανος αλλά και συγκινημένος, καθώς, για πρώτη φορά στη Σάμο, ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εκφράζεται μέσα από ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν και άλλες πολλές ικανές και αξιόμαχες τοπικές δυνάμεις, με αγωνιστικό υπόβαθρο και πορεία εντιμότητας.  





Ο συνδυασμός μας, έχει ως κύριο γνώρισμά του την ποιότητα των ανθρώπων που συμμετέχουν και τη διάθεση όλων να λειτουργήσουν διεκδικητικά!

Η δική μας απάντηση  στη μιζέρια της καθημερινότητας, την οικονομική καχεξία και την υποτίμηση της ζωής και της εργασίας, είναι «Ανατροπή & Δημιουργία»!

Τι να την κάνουμε μια αυτοδιοίκηση που είναι υπόδουλη στις μνημονιακές πολιτικές; Τι να μας πουν οι υποταγμένοι στις προσταγές της κεντρικής εξουσίας, αυτοί που στάθηκαν ανίκανοι να δώσουν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα των πολιτών της Σάμου, όπως η συγκοινωνιακή σύνδεση, η ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη, η ανεργία, η εξασφάλιση δουλειάς, η καθημερινή επιβίωση του πολίτη; Πως θα κάνουν όσα δεν έκαναν τόσο καιρό, μένοντας άτολμοι και άπραχτοι; Τι έρχονται κι οι άλλοι, να μας τάξουν; Πως δεν θα είναι κι εκείνοι εκφραστές και υπηρέτες της μνημονιακής κεντρικής εξουσίας;
Εμείς, δεν μένουμε μόνο στην κριτική και την αγανάκτηση.Τα μετατρέπουμε σε  συμμετοχή και διεκδίκηση! Ονειρευόμαστε και θα αγωνιστούμε για μια βιώσιμη, για μια πραγματική, εφικτή και ανθρωποκεντρική αναγέννηση του νησιού!

Δε θα συμβιβαστούμε και θα παλέψουμε με κάθε τρόπο να εμποδίσουμε το μαρασμό και την αποδυνάμωση της Σάμου μας. Ο Δήμος θα γίνει ασπίδα προστασίας της κοινωνικής και οικονομικής δομής του τόπου, αλλά και δόρυ ενάντια  στις προσταγές της δικομματικής εξουσίας.
Καθήκον μας, είναι ο αγώνας για:
  • Καλύτερες συγκοινωνίες
  • Κοινωνική συνοχή κι αλληλεγγύη
  • Διασφάλιση της υγειονομικής περίθαλψης
  • Αναβάθμιση της ποιότητας Ζωής
  • Βελτίωση της Οικονομίας
  • Ανάπτυξη και διεύρυνση Τουρισμού, Γεωργίας & Εμπορίου
  • Προώθηση του Πολιτισμού
  • Εδραίωση της διαφάνειας
  • Οργάνωση και λειτουργία του Δήμου



Σαμιώτισσα και Σαμιώτη, όλοι εμείς στη ΣΑΜΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ανατροπής και Δημιουργίας σε καλούμε να κάνεις με τη ψήφο σου τη Σάμο, έναν τόπο ανθρώπινο και βιώσιμο. Μια Σάμο για την οποία να νιώθουμε όλοι περήφανοι, που ζούμε σε αυτήν. Μια Σάμο ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αλλά και πραγματικής ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου