Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

H Πρωτοβουλία Πολιτών Σάμου ενάντια στο κλείσιμο της Νομαρχιακής Μονάδας του ΕΟΠΥΥ

Πρωτοβουλία Πολιτών Σάμου
«Πρωτοβουλία 2013»
Συντονιστική Επιτροπή


 16 Φεβρουαρίου  2014

Ανακοίνωση
H Συντονιστική Επιτροπή της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Σάμου», καλεί όλους τους πολίτες του νησιού να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο της Νομαρχιακής Μονάδας του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ). 
Μετά το κάλεσμα των Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ Σάμου, καλούμε και εμείς με την σειρά μας τα μέλη της Δημοτικής μας Κίνησης και όλους τους Σαμιώτες, να πάρουν μέρος στην  πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 17-2-2014 ώρα 8 π. μ. μπροστά στην κεντρική είσοδο του κτηρίου του ΕΟΠΥY, Σταματιάδη & Μ. Καλομοίρη στο Βαθύ- απέναντι από την παλιά Νομαρχία.
Θεωρούμε  ότι ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πρέπει να συμμετάσχουν όλοι σε αυτήν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στις άλλες που θα ακολουθήσουν, αλλά και να πάρουν απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι απλά για ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας, αλλά να αναλάβουν από την πλευρά του Δήμου τον αγώνα ενάντια στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση της αξιοπρέπειας και της υπόστασης των κατοίκων της Σάμου.
Την υποβάθμιση αυτή σηματοδοτεί  η διάλυση  πλέον της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Νησί. Οι Σαμιώτες θα αναζητούν αυτό το κοινωνικό αγαθό στα «μπλοκαρισμένα» από τα πολλά ραντεβού εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, στο σχεδόν ανύπαρκτο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και στα υποστελεχωμένα Περιφερειακά («Αγροτικά») Ιατρεία, χωρίς στο τέλος «να βρίσκουν την υγειά τους», αν δεν πληρώσουν. Σε όλα αυτά ας προσθέσουμε την ουσιαστική έλλειψη ασθενοφόρων και την δυσκολία πάρα πολλών να πληρώσουν τα φάρμακά τους, μετά τις αλχημείες της Κυβέρνησης. Κάποτε πρέπει να πούμε: «Μέχρι εδώ. Δεν θα περάσει!» και η δημοτική αρχή να μπει μπροστά σε αυτόν τον αγώνα.
Τέτοια πραξικοπήματα της Κυβέρνησης και της Τρόϊκα δεν πρέπει να περάσουν χωρίς απάντηση από την κοινωνία της Σάμου.

Όλοι στον Αγώνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου